Stimati colegi,

In urma intrevederii avute cu organizatorii XContest Romania 2015,  in spiritul fair play-ului care caracterizeaza orice intrecere, s-a hotarat ca zborurile care au intersectat zone CTR sa fie scoase din competitie si sterse de pe site conform regulamentului de concurs, care stipuleaza ca, zborurile, se desfasoara in conformitate cu legislatia aeronautica in vigoare.

Rugam concurentii  care au depus plan de zbor pentru a putea zbura in CTR sa mentioneze la "comentarii" atunci cand vor incarca zborurile efectuate si acestea nu incalca reglementarile aeronautice.

Lista cu zborurile aflate in cauza urmeaza sa fie inaintata organizatorilor in zilele urmatoare pentru a opera modificarile necesare pe platforma online a competitiei.

In continuare mentionam ca  nu incurajam depasirea spatiului aerian G, intersectarea cailor aeriene si nerespectarea reglementarilor aeronautice in vigoare in vigoare.

Este in  responsabilitatea fiecarui pilot respectarea tuturor regulilor care tin de siguranta si securitatea zborului,  iar pe viitor ar fi bine ca actiunile individuale sa nu afecteze intreaga comunitate a celor care zboara cu aeronave ultrausoare nemotorizate.

CDSSZ

AZLR