Stimati colegi, 
la initiativa Autoritatii Aeronautice Romane in ultimele zile au avut loc intalniri intre reprezentantii AACR, Aeroclubului Romaniei, Ministerul de Interne, Jandarmeriei Romane si Politiei de Frontiera in vederea stabilirii de masuri comune in vederea respectarii legislatiei aeriene pe domeniul aeronavelor ultrausoare. Aceste discutii au fost generate de multitudinea de evenimente din ultima perioada, precum si accidentele care au avut loc in ultima perioada in care au fost implicati piloti straini si clase de aeronave din Anexa II. In urma acestor discutii fiecare entitate si-a prezentat punctul de vedere, astfel ca s-au stabilit conditiile in care au avut loc evenimentele si cauzele care au generat aceste situatii. S-au stabilit conditiile in care aceste auoritati vor colabora in viitor fiecare pe nivelul sau de competenta astfel incat sa se respecte legislatia aeronautica in domeniu atat de catre pilotii romani cat si de catre icei straini, sa creasca siguranta si securitatea zborului. Din punctul AZLR de vedere exista toleranta 0 vis -a vis de practicantii zborului cu aeronave ultrausoare nemotorizate care nu detin licentele si calificarile necesare desfasurarii activitatilor de zbor mentionate in legislatie, si care nu respecta prevederile HG912/2010 cu privire la informarea obligatorie la COAP. 
AZLR este autoritate delegata pe domeniul aeronavelor ultrausoare nemotorizate, sub controlul si responsabilitatea AACR dar nu detine toate parghiile legale si personalul aeronautic specializat pentru a putea asigura controlul si supravegherea zborului in teritoriu.
Pe viitor vor mai exista intalniri comune, urmand a se stabili modalitatile concrete de colaborare intre institutiile abilitate pe acest domeniu.

Consiliul Director
AZLR