Stimati colegi,
Avand in vedere situatia generata de pandemia virusului COVID-19, si de masurile de instituire a starii de urgenta, va informam ca activitatile Asociatiei de Zbor Liber din Romania se restrang considerabil, la munca de birou si online de la domiciliu.

Adunarea Generala a AZLR programata sa se desfasoare in data de 27 martie 2020 se amana pana la o data care va fi anuntata ulterior in functie de evolutia situatiei.

In tot acest timp Consiliul Director al AZLR isi va desfasura activitatea online si va pregati activitatile programate a se desfasura in acest an ( programul examinarilor, procedurile de organizare a unor cursuri de calificare, amendarea OM630/2007, etc) astfel incat sa putem asigura continuarea activitatilor pe domeniu si in teritoriu atunci cand situatia nationala o sa permita acest lucru.

Referitor la organizarea competitilor sportive pe domeniul zborului liber, va recomandam sa aveti in vedere faptul ca pentru competitiile de categoria 1, FAI a considerat oportuna suspendarea celor care se desfasurau in perioada urmatoare inclusiv luna mai 2020, in rest toate competitiile sunt puse pe lista de asteptare ( pending) nu sunt SUSPENDATE sau ANULATE!!!.

Pentru competitile de categoria 2 FAI, decizia de organizare apartine cluburilor si federatiilor nationale in functie de situatia existent in fiecre tara.

Avand in vedere aceste recomandari , sugeram organizatorilor de competitiii din Romania sa continuie pregatirea acestora cu activitatile de organizare care se pot efectua pentru cazul in care situatia se va evolua pozitiv.

In ceea ce priveste zborul, din informatiile pe care le detinem pana in acest moment, nu exista alte restrictii decat cele impuse de MAI, evitarea adunarilor persoanelor in numar mare si restrictii de circulatie limitate pentru zonele de risc ridicat. Biroul de informare a zborului de la COAP are program normal si nu a primit pana in acest moment nici o restrictie cu privire la zbor.

Vom ramane conectati la desfasurarea evenimentelor si va vom tine la curent cu evolutia situatiei pe domeniul nostru.

Va recomandam sa respectati indicatile si comunicarile autoritatilor competente, astfel incat prin efortul nostru comun, solidari, pozitivi si fara panica sa trecem cat mai rapid si mai bine posibil prin aceasta situatie.

Valentin Popa
Presedinte AZLR