Stimati colegi ,
Avand in vedere solicitarile sosite din teritoriu din partea practicantilor zborului cu parapanta, AZLR va incerca sa organizeze in acest an un curs de obtinere a calificarii instructor si pilot tandem, clasa parapanta, conform programului stabilit de CD AZLR.
Acest curs se doreste a fi un program de pregatire adecvat, astfel incat sa dam posibilitatea unor piloti cu experienta sa devina la randul lor instructori si piloti de tandem bine pregatiti, in conformitate cu standardele internationale in domeniu. Acestia vor putea, la randul lor sa desfasoare activitatile de zbor in conditii de siguranta si securitate, atat pentru ei cat si pentru persoanele care vor apela la servicile lor.
In baza principiului transparentei, solicitam tuturor instructorilor de aeronave ultrausoare, clasa parapanta, care activeaza in domeniu, cu licenta si calificarea in termen de valabilitate, sa isi exprime disponibilitatea de a participa in calitate de lector, sau instructor de pregatire astfel incat sa putem oferi participantilor cele mai bune conditii de pregatire teoretica si practica.
Acest curs, se va desfasura pe module separate, in vara/ toamna acestui an, vom avea disciplinele obligatorii ( legislatie, principii de zbor, meteo etc) plus metodologia instruirii si metodologia zborului in tandem, iar in continuare pana in primavara anului viitor vom desfasura pregatirea practica, examinarile finale urmand a se desfasura in anul 2022.
In cazul in care doriti sa fiti lectorul uneia din discipline, instructor de pregatire practica sau examinator va rugam sa confirmati acest lucru pe mailul asociatiei, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. , pana la data de 15.07.2021 si sa prezentati un suport de curs in conformitate cu sistemul Safe Para, pe care considerati dvs ca este necesar a fi predat cu temele principale la disciplina la care doriti sa fiti lector.
AZLR va asigura transportul , cazarea, masa celor care vor deveni lectori / examinatori, si diurna corespunzatoare numarului de ore prestat in baza unui contract civil incheiat intre parti conform legii. Instructorii de pregatire practica vor stabili cuantumul prestatiei servicilor de instruire direct cu candidatii care vor participa la curs.
Listele finale cu lectorii, instructorii de pregatire practica si examinatorii acestui curs, vor fi parte integranta a procedurii de curs si vor fi inaintate AACR spre aprobare, alaturi de celelalte documente necesare organizarii acestui program de pregatire
Asteptam sugestiile dvs si sa va exprimati disponibilitatea de a ajuta la formarea unor noi colegi instructori si piloti de tandem.
Valentin Popa
Presedinte AZLR