Card-ul IPPI a fost introdus in anul 1992, certifica competenta pilotul pe plan international, card-ul este valid doar impreuna cu licenta de pilot.

Card-ul certifica nivelul SAFE ParaPro pentru parapante si SafePro pentru deltaplane.

AZLR este in măsură să intermedieze eliberarea licenţelor de pilot internaţional IPPI Card (The International Pilot Proficiency Information) conform pregatirii piloţilor. Costul acestor documente este suportat integral de catre AZLR pentru membrii asociaţiei, iar pentru piloti care nu sunt membrii AZLR costul este de 100 RON  (se plateste direct in contul AZLR RO41 RNCB 0227069994100001 BCR Sibiu cu mentiunea specifica pentru eliberare IPPI Card).

 

   

Cererea pentru eliberarea IPPI Card este descarcabil aici iar Procedura de eliberare se poate descarca de aici impreuna cu acordul de prelucrare a datelor cu caracter personal

Pentru eliberarea unui IPPI Card, este necesar completarea cererii, copie dupa carnetul de zbor care sa ateste numarul de ore si indeplinirea abilitatilor practice necesare nivelului ParaPro solicitat, copie dupa licenta aferenta,copie dupa actul de identitate al solicitantului si dupa caz copie a ordinului bancar care sa ateste achitarea taxei de eliberare a documentului. Aceste documente completate corespunzator cu semnatura originala se trimit postal pe adresa: AZLR str Tipografilor nr.18, Sibiu cod 550164.