Sesiune de examinare ordinara Priseaca

Stimati colegi,
in acesta luna, 19 - 20 Septembrie 2015, se va organiza in zona de zbor de la Priseaca o sesiune de examinare ordinara in vederea eliberarii/revalidarii/reinoirii licentelor de pilot clasa parapanta, sesiune programata in calendarul de examinari al AZLR pe anul 2015.
Examinarile se vor desfasura conform OM 630/2007 si Anexa 5 din procedurile AZLR cu privire la desfasurarea examinarilor pentru clasa parapanta (http://www.azlr.ro/doc/azlr/Decizii/decizia19.pdf), candidatii pot anunta participarea pe mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it pana la data de 17 Septembrie 2015, avand obligatia sa aiba asupra lor dosarul de eliberare intocmit de un instructor cu licenta in termen de valabilitate, taxa de licenta platita, registrul zilnic, sau o copie a acestuia (daca nu sunt insotiti de instructor), carnetul de zbor, completat corespunzator si echipamentul de zbor necesar compus din parapanta conforma nivelului de licenta/ calificare solicitat, seleta, parasuta de siguranta si casca in conditii optime de utilizare .
Candidatii care nu indeplinesc aceste conditii nu pot intra in examen.

Informatii suplimentare cu privire la programul complet de desfasurare al examinarii gasiti la organizatorul sesiunii Popa Valentin tel. 0742045500
Comisia de relatii si comunicare
Gyorgy Robert
AZLR

 

Rezultate sesiune de examinare ordinara Sibiu 2015

Stimati colegi,
In weekend-ul  29-30.08.2015 a avut loc in zona de zbor Sibiu, o sesiune ordinara de examinare organizata de Clubul Sportiv Air Adrenaline in vederea eliberarii/revalidarii/reinoirii licentei de pilot, clasa parapanta.
Examinatorii delegati de catre AZLR au fost Dragu Catalin si Agafiu Florian

La aceasta sesiune s-au prezentat 4 candidati in vederea sustinerii examenului pentru eliberarea licentei de pilot clasa parapanta

In urma sustinerii probelor teoretice si practice in conformitate cu procesul verbal al sesiunii de examinare intocmit de catre examinatorii delegati si inregistrat la AZLR au fost declarati admisi urmatorii:

1. Cernea Radu
2. Campean Codrut
3. Stoian Marius
4. Stoica Andrei Cristian

Felicitari instructorilor care i-au pregatit, felicitari participantilor la aceasta sesiune pentru efortul depus si succes in activitatea de zbor cu parapanta.

Comisia Relatii si Comunicare

Gyorgy Robert
AZLR

 

Sesiune de examinare ordinara Sibiu

Stimati colegi,
in acest sfarsit de luna, 29 august – 30 august 2015, se va organiza in zona de zbor de la Sibiu o sesiune de examinare ordinara in vederea eliberarii/ reinoirii licentelor de pilot clasa parapanta, sesiune programata in calendarul de examinari al AZLR pe anul 2015.
Examinarile se vor desfasura conform OM 630/2007 si Anexa 5 din procedurile AZLR cu privire la desfasurarea examinarilor pentru clasa parapanta (http://www.azlr.ro/doc/azlr/Decizii/decizia19.pdf), candidatii pot anunta participarea pe mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it pana la data de 19 August 2015, avand obligatia sa aiba asupra lor dosarul de eliberare intocmit de un instructor cu licenta in termen de valabilitate, taxa de licenta platita, registrul zilnic, sau o copie a acestuia (daca nu sunt insotiti de instructor), carnetul de zbor, completat corespunzator si echipamentul de zbor necesar compus din parapanta conforma nivelului de licenta/ calificare solicitat, seleta, parasuta de siguranta si casca in conditii optime de utilizare .
Candidatii care nu indeplinesc aceste conditii nu pot intra in examen.
Examinarea teoretica va incepe in data de 29 August 2015, ora 9.00 la Sediul AZLR- Biroul de licente str.Scoala de Inot nr.18
Informatii suplimentare cu privire la programul complet de desfasurare al examinarii gasiti la organizatorul sesiunii Popa Valentin tel. 0742045500
Comisia de relatii si comunicare
Gyorgy Robert
AZLR

 

Curs piloti tandem parapanta 2015

Stimati colegi,


In urma solicitarilor sosite din teritoriu, precum si in conformitate cu programul anual de pregatire al personalului aeronautic navigant in domeniul aeronavelor ultrausoare nemotorizate in perioada 14-18 Octombrie 2015 AZLR organizeaza un curs in vederea obtinerii calificarii de Pilot Tandem aeronave ultrausoare nemotorizate clasa parapanta.
Acest curs este destinat pilotilor posesori ai licentei de pilot aeronave ultrausoare nemotorizate in termen de valabilitate si se va desfasura in conformitate cu prevederile legale aeronautice in vigoare.
Conditiile de eligibilitate sunt cele stipulate in OM 630/2007 RACR-LPAN AUN 2105-2110 plus diploma de bacalaureat pentru solicitarea calificarii de instructor, iar admisibilitatea solicitantilor in curs se va face in urma obtinerii unui procentaj de minim 75% la examinarea teoretica si practica specifica conform nivelului PARA PRO 4


Pentru examinarea teoretica de admitere la curs, bibliografia este constituita din seturile de intrebari afisate pe siteul www.azlr.ro, precum si din documentele PARA PRO, examinarea cuprinzand atat intrebari grila cat si raspunsuri deschise ce vor testa capacitatea candidatiilor.
La examinarea practica candidatii vor avea asupra lor echipamentul necesar zborului, carnetul de zbor, completat la zi, cu competentele practice necesare nivelului PARA PRO  4, ( pentru demonstrarea zborurilor de distanta  fisierele igc corespunzatoare sau orice alte documente ce pot demonstra intr-o maniera acceptabila  ca  tipurile de zboruri conforme nivelului PARA PRO  au fost efectuate de catre candidat) si vor demonstra aceste abilitati atat la sol cat si in zbor. Examinarea practica se va desfasura conform procedurilor de examinare stipulate in decizia nr.19/2014

Candidatii care nu vor indeplini la data inceperii cursului, conditiile stipulate in procedura de desfasurare a programului de pregatire, mentionate mai sus nu vor putea sustine examinarea teoretica si practica

Cursul se va desfasura pe 4 module astfel:

- in perioada 14 -18 Octombrie 2015 la Sibiu, examenul de admitere la curs si modulul teoretic 1, ce va cuprinde disciplinele conform OM 630/2007 plus metodologia zborului in tandem, modul destinat tuturor candidatilor;
- dupa finalizarea modulului teoretic elevii cursanti isi vor alege in teritoriu o scoala sau un instructor cu care vor parcurge instruirea practica astfel incat sa fie indeplinite conditiile si nivelul necesar de pregatire practica in zborul cu parapanta in tandem, conform legii. Instructorul cu care elevii cursanti, au parcurs programul practic de antrenare la sol si in zbor, vor inregistra activitatea de pregatire sustinuta in documentele oficiale,( respectiv registrul zilnic de zbor si carnetul elevului cursant) urmand ca la finalizarea pregatirii sa elibereze elevului cursant fisa de pregatire practica la sol si in zbor (Anexa 3 RACR-LPAN –AUN) care sa ateste numarul de ore de pregatire practica efectuate de catre acesta;
- se vor organiza 3 sesiuni ( examinare si 2 reexaminari) teoretice si practice a elevilor cursanti in vederea obtinerii calificarii de pilot tandem clasa parapanta la date stabilite de comun acord cu examinatorii cursului in functie de datele de finalizare ale pregatirii practice la sol si in zbor desfasurate in teritoriu..

Costul modulelor cursului pentru obtinerea calificarii de pilot tandem aeronave ultrausoare nemotorizate, efectuate de catre AZLR, sunt cele aprobate de  Adunarea Generala a asociatiei (www.azlr.ro)

Organizatorii, vor pune la dispozitie,  examinatorii, lectorii, spatiu pentru desfasurarea cursului in conditii legale, informatiile si materialele didactice necesare, precum si materialele necesare desfasurarii examinarilor in conditiile legii.

Examinatorii delegati de catre AZLR pentru admiterea candidatilor in curs vor fi alesi dintre instructorii si examinatorii cu licenta valabila la data inceperii cursului, care si-au exprimat disponibilitatea pentru participare la acest program.

Examinatorii delegati de catre AZLR  in vederea finalizarii cursului si a obtinerii calificarilor solicitate in domeniul aeronavelor ultrasoare nemotorizate vor fi cei din lista aprobata a examinatorilor disponibila pe site-ul AZLR.

Dosarele solicitantilor vor cuprinde cerere de intentie, copie dupa licenta de pilot in termen de valabilitate, declaratie medicala ( anexa1), copii IPPICard, CI, copie diploma de studii, copie carnet de zbor, copie dupa dovada de achitare a  taxei de examinare (450 lei virati in contul AZLR, cont virament: RO41 RNCB 0227069994100001 BCR Sibiu) si se vor trimite postal pe adresa : AZLR, str. Tipografilor nr.18 ap.1 cod postal 550164 pana la data de 15.09.2015, data postei, inclusiv.

Dosarele care vor sosi cu data postei ulterioara datei de finalizare a validarii inscrierilor nu vor fi eligibile pentru acest curs.

Informatiile suplimentare solicitate cu privire la acest curs, vor fi trimise pe mail direct celor care si-au exprimat intentia de a participa la acest curs la adresele  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it sau  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Comisia de relatii si comunicare

Gyorgy Robert

AZLR

 

Sesiune de examinare extraordinara Cluj Napoca

Stimati  colegi,

in acest sfarsit de luna, 25-26 Iulie 2015 se va organiza, in zona de zbor de la Dezmir Cluj  o sesiune de examinare extraordinara in vederea eliberarii/ reinoirii  licentelor de pilot clasa parapanta.

Examinarile se vor desfasura conform OM 630/2007 si  Anexa 5 din procedurile AZLR cu privire la  desfasurarea examinarilor pentru clasa parapanta (http://www.azlr.ro/doc/azlr/Decizii/decizia19.pdf), candidatii care si-au anuntat participarea conform procedurilor AZLR, avand obligatia sa aiba asupra lor dosarul de eliberare intocmit de un instructor cu licenta in termen de valabilitate, taxa de licenta platita, registrul zilnic, sau o copie a acestuia (daca nu sunt insotiti de instructor), carnetul de zbor, completat corespunzator si echipamentul de zbor necesar compus din  parapanta conforma nivelului de licenta/ calificare solicitat, seleta, parasuta de siguranta si casca in conditii optime de utilizare .

Candidatii care nu indeplinesc aceste conditii nu pot intra in examen. Data limita pentru confirmare participarii este 22.07.2015

Examinarea teoretica va incepe in data de 25 Iulie 2015 la ora 10.00 la Sediul scolii de zbor A.S.PAR, Aerodromul Dezmir - Strada Planoarelor, Dezmir 407039, Cluj Napoca.

Informatii suplimentare cu privire la programul complet de desfasurare al examinarii gasiti la organizatorul sesiunii Kabos Istvan  tel.  0744547910

Comisia de relatii si comunicare

Gyorgy Robert

AZLR