Rezultate sesiune extraordinara de examinare Brasov 2015

Stimati colegi,
in weekend-ul  31.01-01.02. 2015 a avut loc in zona de zbor Brasov, o sesiune extraordinara de examinare organizata de AZLR in vederea eliberarii/reinoirii licentei de pilot clasa parapanta la solicitarea instructorului Ferencz Istvan.
Examinatorii delegati de catre AZLR au fost Sarig Istvan si Szutor Zsigmond.

La aceasta sesiune s-au prezentat 21 de candidati in vederea sustinerii examenului pentru eliberarea / reinorea licentei de pilot clasa parapanta elevi ai instructorilor, Gyorgy Robert, Ferencz Istvan,  Cotet George, Moldovan Daniel si Tutunea Cristian
In urma sustinerii probelor teoretice si practice in conformitate cu procesul verbal al sesiunii de examinare intocmit de catre examinatorii delegati si inregistrat la AZLR au fost declarati admisi urmatorii:

1. Dobre Sorin Fredi
2. Nicodim Constantin Albert
3. Marinica Valeriu
4. Aristotel Gheorghe
5. Tucaliuc Dimitrie
6. Cront Catalin
7. Ferencz Alexandru
8. Goste Raluca
9. Goste Constantin
10. Murariu Ovidiu
11. Dinu Toader
12. Jantea Marius Constantin

13. Bonteanu Gheorghe Marius

14. Grosu Gheorghe

15. Sozanski Razvan

16. Campanu Marius Nicusor

17. Pal Eniko

18. Munteanu Iulian

19. Florian Marius Vasile

20. Ene Cristina

21 Barborica Andrei

Felicitari instructorilor care i-au pregatit, felicitari participantilor la aceasta sesiune pentru efortul depus si succes in activitatea de zbor cu parapanta.

Consiliul Director
AZLR

 

 

Consultare categorie noua de spatiu aerian TMA NAPOC

Stimati  colegi,

astazi s-a primit o notificare din partea ROMATSA ,  prin care suntem anuntati, ca incepand cu luna aprilie 2015 se va infiinta o noua structura de spatiu aerian- TMA NAPOC care va cuprinde aeroporturile Cluj Napoca, Tg. Mures si Sibiu. Aceasta  noua structura de spatiu aerian va acoperi spatiul aerian de la 3000ft altitudine pana la FL175.

In vederea desfasurarii in conditii de siguranta a tuturor activitatilor de zbor precum si a zborurilor IFR si VFR, atat in interiorul CTR-urilor susmentionate cat si in afara acestora, AZLR a fost invitata la discutii la sediul Romatsa pentru stabilirea si semnarea unor protocoale care vor viza activitatea noastra in aceste zone.

Avand in vedere structurile complexe ale zonelor de zbor vizate care se afla in acest areal ii rugam pe toti cei au sugestii sau detin informatii utile ( zone predilecte, traecte inaltimi etc ), sa ne transmita pe adresa This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , pana la data de 02 februarie 2015, sugestile, sau propunerile lor pentru zonele lor in vederea negocierii si incheierii unor protocoale care sa nu limiteze total zborul de XC in acest nou TMA.

Consiliul Director

AZLR

 

Sesiune de examinare extraordinara Bunloc

Stimati  colegi,

in perioada 31.01.-01.02 2015 se va organiza, in zona de zbor de la Bunloc - Sacele  o sesiune de examinare extraordinara in vederea eliberarii/ reinoirii  licentelor de pilot clasa parapanta, la solicitarea instructorului Ferencz Istvan

Examinarile se vor desfasura conform OM 630/2007 si  Anexa 5 din procedurile AZLR cu privire la  desfasurarea examinarilor pentru clasa parapanta (http://www.azlr.ro/doc/azlr/Decizii/decizia19.pdf) participantii avand obligatia sa aiba asupra lor dosarul de eliberare intocmit de un instructor cu licenta in termen de valabilitate, taxa de licenta platita, carnetul de zbor, completat corespunzator si echipamentul de zbor necesar compus din  parapanta conforma nivelului de licenta/ calificare solicitat, seleta, parasuta de siguranta si casca in conditii optime de utilizare .

Candidatii care nu indeplinesc aceste conditii nu pot intra in examen.

Examinarea teoretica va incepe in data de 31 ianuarie 2015 la ora 9.00 la telescaun

Informatii suplimentare cu privire la programul complet de desfasurare al examinarii gasiti la organizatorul sesiunii  Ferencz  Istvan  tel.  0722285516

Consiliul Director

AZLR

 

Convocare Adunarea Generala 2015

Stimati colegi,

in conformitate cu statutul si Regulamentul de Ordine Interioara al AZLR ,  Adunarea Generala,  se va desfasura in  in data de 07 martie 2015 la Sibiu, cu incepere de la ora 10.00, la sediul Directiei de Tineret si Sport str. Nicolae Teclu nr. 8 ( aceiasi locatie ca si in ultimii doi ani)

Ordinea de zi a AG  cuprinde  urmatoarele puncte:


1. Stabilirea cvorumului AG si inregistrarea mandatelor delegatilor.
2. Aprobarea ordinii de zi si introducerea de noi puncte pe ordinea de zi daca este cazul
3. Raportul de activitate al presedintilor de comisii din cadrul AZLR pt anul 2014 (acestea  este obligatoriu sa fie trimise electronic sau postal pe adresele de corespondenta ale AZLR pana la data de 25.02.2015 pentru a fi inregistrate corespunzator).
4. Raportul de activitate ale inspectorului sef insarcinat cu examinarile personalului aeronautic navigant pentru anul 2014
5. Raportul de activitate al presedintelui AZLR pt anul 2014

6. Raportul financiar si bilantul pentru anul 2014
7. Informare cu privire la anchetele evenimentelor de zbor, desfasurate si/sau
finalizate / aflate in cercetare la AZLR .
8. Analiza situatiei reale din teritoriu si discutii pentru solutii si mod de actiune
in perioada urmatoare.
9. Discutii,  dezbateri si aprobarea proiectului de modificare a OM630/2007, proiect depus spre consultare AACR.
10. Planul de activitate pentru 2015, si proiectul de buget.
11. Alegerea Consiliului Director al AZLR
12. Alegerea presedintilor de comisii de specialitate din cadrul AZLR si a
inspectorilor sefi pe departamente ( siguranta si securitatea zborului si examinare)
13. Calendarul competional pentru anul 2015 si modul de constituire a echipei nationale
14.Diverse

Adunarea Generala a AZLR se va desfasura in conformitate cu prevederile statutare si ale ROI, drept de vot avand membrii cu cotizatia platita pt anul 2014 pana la data de 01.03.2015.
Propunerile pentru candidatura la o functie de conducere in cadrul comisilor de specialitate sau CD al AZLR se fac din randurile membrilor cu cotizatia platita la zi, si este necesar sa cuprinda o cerere de intentie si un plan de activitate/ management, propus spre a fi realizat pe durata mandatului solicitat.
Acestea se primesc, electronic pe adresa This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , sau, postal, la adresa AZLR , Sibiu, str. Tipografilor nr 18, ap.1, cod 550164, pana la data de 25.02.2015, inclusiv.
Membrii AZLR cu cotizatia platita la zi in cazul in care nu pot participa personal la AG, pot delega, prin procura simpla (semnata de doi martori, cu datele de identificare ale acestora, respectiv nr carte de identitate, nume prenume etc) un alt membru al AZLR cu cotizatia platita la zi, care sa le reprezinte interesele
In cazul in care cvorumul AG nu se va realiza, urmatoarea sedinta a AG va fi convocata 10 zile mai tarziu conform statutului AZLR.

 

Valentin Ioan Popa

Presedinte AZLR

 

AZLR este autoritate delegata pe domeniul nemotorizatelor pana in 2020

Stimati colegi,

in urma auditului desfasurat de catre AACR in perioada 31.10-01.11.2014, in vederea prelungirii certificatului de autorizare pe domeniul aeronavelor ultrausoare nemotorizate, la sediul AZLR,  nu  s-au constatat deficiente majore in activitatea desfasurata de AZLR.

Singura neconcordanta constatata a a fost legata de inspectia de siguranta a zborurilor, in sensul  ca, desi AZLR detine date concrete inregistrate, despre incalcari ale  sigurantei si securitatii zborului, nu a facut raportarea lor mai departe la organele statului abilitatate sa ia masurile de rigoare, masura convenita pentru remedierea acestei situatii fiind intocmirea unei proceduri de raportare lunara care sa imbunatateasca comunicarea intre AACR SI AZLR pe acest domeniu.

Procedura de autorizare s-a desfasurat anevoios si a necesitat un timp mai indelungat si datorita reclamatiilor unor colegi depuse la autoritatile statului ce au vizat in principal asa-zise abuzuri ale AZLR in procesul de instruire licentiere si tarifare a prestatiilor asociatiei catre terti.  Ca atare AZLR a pus la dispozitia autoritatilor,  toate documentele justificative precum si situatiile de incalcare a legislatiei in procesul de instruire, licentiere si desfasurarea activitatilor de zbor.

In urma finalizarii procesului de auditare  si a indeplinirii tuturor cerintelor AACR,  a atestat prin documentul AAUN-01, capacitatea AZLR  sa efectueze sub supravegherea , controlul si responsabilitatea AACR  activitati de certificare in domeniul aeronavelor ultrausoare nemotorizate pana in anul 2020.

Le multumim pe aceasta cale tuturor celor care au muncit si sprijinit AZLR in toti acesti ani, si datorita carora asociatiei noastre i-a fost recunoscuta munca, in cel mai dificil domeniu al aviatiei generale, le multumim deasemenea si celor care nemultumiti fiind au efectuat demersuri catre autoritati ale statului deoarece astfel s-a putut rezolva si clarifica situatia care exista de fapt in teritoriu pe domeniul parapantelor, fara ca AZLR sa fie acuzata ca face politie.

AZLR in calitate de autoritate delegata pe domeniul nemotorizatelor, va relua  activitatea si procesul de eliberare a licentelor,  iar in urmatorii cinci ani va continua proiectele imbunatatire a legislatiei ce vizeaza licenta pe termen nelimitat, scoli de zbor si  autorizarea zborul comercial , astfel incat sa se ajunga la un proces de normalitate si la un climat de siguranta si securitate in desfasurarea activitatilor de zbor pe acest domeniu.

Consiliul Director