Anunt locatie seminar instructori, decembrie 2017

Stimati colegi,

Seminarul de upgrade al instructorilor de aeronave ultrausoare nemotorizate, programat in data de 09 decembrie 2017 se va desfasura incepand cu ora 10.00 la Facultatea de Stinte din Sibiu, str. Ion Ratiu nr.5-7, sala A31, mansarda, ( locatia unde s-au desfasurat  modulele comune de pregatire teoretica din cadrul programului de pregatire al pilotilor de tandem si instructorilor 2016).

Multumim instructorilor de aeronave ultrausoare nemotorizate pentru interesul acordat acestei actiuni, organizate in premiera  de o autoritate de certificare pentru acest domeniu.

Consiliul Director

AZLR

 

Examinare Piloți Tandem și Piloți Instructori

Examinarea practica programată în perioada 25-26 Noiembrie 2017 se anulează.

Comisia de Relații și Comunicare

Gyorgy Robert

 

Examinare practica Piloti Tandem si Instructori

Stimați Colegi
În acest weekend 25-26 Noiembrie  va avea loc examinarea practica pentru Piloti Tandem și Piloți Instructori.

Locatia va fi aleasa in functie de conditiile meteo dupa prognozele de Vineri (Sibiu sau Clopotiva). Daca directia vantului nu va permite zborul de pe dealurile alese atunci se va efectua examinarea cu lansare prin Mosor.
Mult Succes
Gyorgy Robert
Comisia de Relatii si Comunicare

 

Seminar ( curs) de upgrade, pregatire instructori 2017

Stimati colegi,

In conformitate cu hotararile Adunarii Generale a AZLR si a Consiliului Director , in cadrul programului de pregatire a personalului aeronautic navigant, se va desfasura  in data de 09 decembrie 2017 cu incepere de la ora 10.00, la Sibiu, un seminar de upgrade a pregatirii profesionale in domeniu, destinat instructorilor de aeronave ultrausoare nemotorizate, clasa parapanta, deltaplan si balon ultrausor.

Acest tip de seminar se va organiza anual  de catre autoritatea de certificare si va face parte dintr-un program obligatoriu de pregatire profesionala a instructorilor din domeniul aeronavelor ultrausoare nemotorizate,( minim o participare in doi ani calendaristici),  asa cum exista peste tot in tarile europene cu traditie in zborul liber, in vederea asigurarii sigurantei si securitatii din activitatea de instruire a personalului aeronautic navigant, conform noilor norme SAFE PRO, care vor intra in vigoare si in Romania, cu incepere de la 01.01.2018

In cadrul acestui seminar se vor aborda probleme legate de  actualizarea legislatiei, nationale si internationale, mod de completare a documentatiei aferente procesului de instruire si examinare, probleme  de siguranta, securitatea zborului si analiza a evenimentelor de aviatie din domeniul activitatilor de zbor cu aeronave ultrausoare nemotorizate.

Vor  sustine prezentari , presedintii  comisiilor de specialitate din cadrul AZLR, iar din partea  autoritatilor aeronautice centrale vor fi prezenti specialisti  din cadrul AACR si CIAS.

Pentru buna organizare a evenimentului si pregatirea materialelor necesare, rugam instructorii de aeronave ultrausoare nemotorizate sa isi notifice intentia de participare pe adresele de mail ale asociatiei, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it sau This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , pana la data de 04 decembrie 2017 inclusiv.

 

Valentin Popa

Presedinte AZLR

 

Examinare extraordinara, clasa parapanta, Suceava -2017

Stimati colegi,
in perioada, 4-5 Noiembrie 2017 se va organiza la Suceava o sesiune de examinare extraordinara in vederea eliberarii licentelor de pilot clasa parapanta. In cazul vremii nefavorabile perioadele de rezerva sunt 11-12 si 18-19 Noiembrie 2017  
Examinarile se vor desfasura conform OM 630/2007 si Anexa 5 din procedurile AZLR cu privire la desfasurarea examinarilor pentru clasa parapanta (http://www.azlr.ro/doc/azlr/Decizii/decizia19.pdf), candidatii care vor anunta participarea conform procedurilor AZLR, avand obligatia sa aiba asupra lor dosarul de eliberare intocmit de un instructor cu licenta in termen de valabilitate, taxa de licenta platita, carnetul de zbor, completat corespunzator si echipamentul de zbor necesar compus din parapanta conforma nivelului de licenta/ calificare solicitat, seleta, parasuta de siguranta si casca in conditii optime de utilizare . 
Candidatii care nu indeplinesc aceste conditii nu pot intra in examen.
Va rugam sa va anuntati intentia de participare pe mailul asociatiei  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it pana cel tarziu in data de 2.11.2017.

Locatia aleasa pentru examinarea teoretica este: Aeroclubul Grigore Bastan Suceava (drumul de la aeroport in partea dreapta la bariera aeroportului), ora incepere 9:00. Cazare participanti din afara Sucevei la Aeroclubul Suceava - 40 ron/noapte.


Informatii suplimentare cu privire la programul complet de desfasurare al examinarii gasiti la Pașcan Ciprian Tel contact -  0724501175

Comisia de Relatii si Comunicare

Gyorgy Robert