Examinare in vederea obtinerii calificarii pilot tandem si instructor clasa parapanta

Stimați colegi,
Examinarea teoretică pentru Pilotii Tandem si Instructori programată in perioada 27-29 Octombrie va avea loc Sâmbătă Ora 10 la Sediul Asociatiei. Examinarea practică se va amâna din cauza conditiilor meteo nefavorabile.
Mult succes participanților.
Comisia de Relații și Comunicare.
György Robert.

 

Harti VFR Romania

COMUNICAT ROMATSA (20 Octombrie 2017)

ROMATSA a elaborat a doua editie a hartii pentru zborul la vedere (VFR)

ROMATSA a publicat a doua editie a hartii VFR in Regiunea de Informare a Zborurilor (FIR) Bucuresti care va fi valabila incepand cu 9 noiembrie 2017.

Fata de prima editie, aceasta a fost actualizata prin adaugarea de modificari la rutele VFR din TMA NAPOC si de noi zone antigrindina.

Harta a fost proiectata pentru a raspunde cerintelor navigatiei aeriene la vedere pentru operari cu viteza redusa, pe distante scurte sau medii, la altitudini joase si medii.

De asemenea, harta VFR poate fi utilizata pentru initierea in pilotaj si instruirea in navigatia aeriana.

Aceasta cuprinde teritoriul national al Romaniei, precum si zona de deasupra Marii Negre pentru care Romania este responsabila de furnizarea serviciului de trafic aerian.
Pretul de achizitionare este de 13 EURO (set de 4 harti) si 5 EURO pentru fiecare harta.

Mai multe informatii, privind achizitionarea, se pot gasi pe site-ul www.aisro.ro.

 

Examinare Miercurea Ciuc 2017

Stimați colegi, Examinarea teoretica va avea loc sâmbătă la ora 9:00, 21 Octombrie 2017, Casa Jakab Antal M Ciuc exact langa biserica Sumuleu ,vis a vis de biserica. Pentru alte informații puteți suna la nr 0726369719 Robert György . Mult succes participanților!

 

Examinare ordinara Miercurea Ciuc 2017

Stimati colegi,

in acest sfarsit de saptamana, 21-22 Octombrie 2017 se va organiza, in zona de zbor de la Miercurea Ciuc o sesiune de examinare ordinara in vederea eliberarii licentelor de pilot clasa parapanta, sesiune programata in calendarul de examinari al AZLR pe anul 2017, deasemenea tot pentru aceasta perioada se va reorganiza examinarea amanata din Brasov.

Examinarile se vor desfasura conform OM 630/2007 si Anexa 5 din procedurile AZLR cu privire la desfasurarea examinarilor pentru clasa parapanta (http://www.azlr.ro/doc/azlr/Decizii/decizia19.pdf), candidatii care si-au anuntat participarea conform procedurilor AZLR pana la data 19 Octombrie pe mail:ul This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , avand obligatia sa aiba asupra lor dosarul de eliberare intocmit de un instructor cu licenta in termen de valabilitate, taxa de licenta platita, carnetul de zbor, completat corespunzator si echipamentul de zbor necesar compus din parapanta conforma nivelului de licenta/ calificare solicitat, seleta, parasuta de siguranta si casca in conditii optime de utilizare .Locatia exacta si ora de incepere a examenului teoretic si practic va anuntata ulterior.

Candidatii care nu indeplinesc aceste conditii nu pot intra in examen.

Informatii suplimentare cu privire la programul complet de desfasurare al examinarii gasiti la Gyorgy Robert 0726369719

 

Comisia Relatii si Comunicare

AZLR

 

Examinare in vederea obtinerii calificarii pilot tandem si instructor clasa parapanta

Stimati colegi,
in perioada 27-29 Octombrie va avea loc in zona de zbor Clopotiva sau Paltinis-Sibiu, a treia sesiune de examinare a pilotilor care au participat la cursul inceput in anul 2016, pentru obtinerea calificarilor de pilot tandem si instructor clasa parapanta, examenul teoretic va avea loc la ora 9 Vineri, locatia va anuntata ulterior.
In vederea organizarii si desfasurarii examinarii in bune conditii, in conformitate cu procedurile aprobate ale acestui curs dorim sa precizam urmatoarele:
- candidatii care au incheiat pregatirea practica in teritoriu au obligatia sa notifice organizatorul cursului de intentia de participare la examinare
- candidatii vor avea asupra lor echipamentul de dubla comanda complet, certificat pentru tipul zborurlui pe care urmeaza sa il efectueze in cadrul examinarilor, documentele necesare ( fisa de pregatire practica, carnetul de zbor si registrul de zbor completat corespunzator cu pregatirea praxtica la sol si in zbor efectuata de catre instructorul nominalizat de elev, conform procedurii prezentate elevilor cursanti in timpul programului teoretic) si dovada achitarii tarifului de licenta conform legislatiei. si vor fi insotiti de instructorii care i-au pregatit in vederea efectuarii zborurilor corespunzatoare;
- nerespectarea conditilor de admisibilitate la examinare, conform procedurilor, precum si orice tentativa de frauda atrag dupa sine eliminarea candidatului din examen;
- examinarea candidatilor se va desfasura conform procedurilor cursului si deciziei 19 a AZLR, si va cuprinde o parte teoretica cu intrebari grila din intrebarile ce se regasesc pe site precum si din materia predata in cadrul modului teoretic. Instructorii vor sustine suplimentar o examinare orala la metodica predarii.
- examinarea practica se va desfasura la sol si in zbor cu efectuarea unui numar de 6 zboruri ( doua obligatorii cu instructorul care a efectuat pregatirea) cu executarea temelor stabilite de catre examinatori conform procedurilor aprobate ale cursului;
- in vederea asigurarii transparentei totale si pentru evitarea oricaror situatii contestabile intregul proces de evaluare a candidatilor va fi inregistrat cu mijloace specifice.
Va rugam sa va anuntati intentia de participare pe mailul asociatiei This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it pana cel tarziu in data de 23.10.2017
Succes tuturor candidatilor
Gyorgy Robert
Comisia de Relatii si Comunicare