Comunicat organizare curs tandem

Stimati colegi,

In urma discutiilor generate pe Paragliding Romania, principalul forum de discutii al practicantilor zborului cu parapanta, cu privire la potentiala organizare anul acesta a unui curs de obtinere a calificarii pilot tandem, clasa parapanta dorim sa facem umratoarele precizari:

Conditiile de organizare pentru acest curs se gasesc pe siteul www.azlr.ro (http://www.azlr.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=199%3Acalendarul-examinarilor-ordinare-2017&catid=1%3Alatest-news&Itemid=18), consultand calendarul examinarilor din acest an.

Pana la aceasta data 01 septembrie 2017 pe adresele de mail ale AZLR au sosit si au fost inregistrate cinci cereri in acest sens (doua dintre ele la inceputul acestui an, alte trei in cursul zilei de ieri, iar o cerere a sosit de la o adresa de italia, real monvra, fara nume, fara identificare).

Dintre aceste cereri in acest moment conform documentelor din arhiva AZLR doar trei indeplinesc conditiile de admisibilitate la un curs de calificare in vederea obtinerii calificarii pilot de tandem.

Avand in vedere aceste aspecte consideram ca interpelarile publice si modul de adresare, pe aceasta tema,  pe o platforma de comunicare importanta a comunitatii noastre, din partea  unor persoane, piloti de parapanta,  aduc atingere imaginii organizatiei noastre, sunt neavenite si dovedesc carente si lipsuri in pregatirea  personalului navigant.

Mentionam totodata ca problema si oportunitatea organizarii in acest an a unui curs de calificare in vederea obtinerii calificarii pilot tandem clasa parapanta va fi discutata in sedinta ordinara aConsiliului Director din data de 14 septembrie 2017.

 

Presedinte AZLR

Valentin Popa

 

Examinare ordinara Sibiu 2017

Stimati colegi,

In urma analizarii prognozelor meteo din acest weekend, sesiunea de examinare programata la Sibiu va avea loc, examinarea teoretica incepe la ora 9 la sediul AZLR. Pentru alte detalii puteti contacta organizatorul examinarii Agafiu Florian 0730707827.

Mult succes participantilor.

 

Examinare in vederea obtinerii calificarii pilot tandem si instructor clasa parapanta

Stimati colegi, 
in perioada 2-3 Septembrie va avea loc in zona de zbor Clopotiva, a doua sesiune de examinare a pilotilor care au participat la cursul inceput in anul 2016, pentru obtinerea calificarilor de pilot tandem si instructor clasa parapanta, examenul teoretic va avea loc la Pensiunea Doctorelu incepand cu ora 9 Sambata.

In vederea organizarii si desfasurarii examinarii in bune conditii, in conformitate cu procedurile aprobate ale acestui curs dorim sa precizam urmatoarele:

- candidatii care au incheiat pregatirea practica in teritoriu au obligatia sa notifice organizatorul cursului de intentia de participare la examinare ( pana in prezent au notif icat acest lucru 2 candidati);

- candidatii vor avea asupra lor echipamentul de dubla comanda complet, certificat pentru tipul zborurlui pe care urmeaza sa il efectueze in cadrul examinarilor, documentele necesare ( fisa de pregatire practica, carnetul de zbor si registrul de zbor completat corespunzator cu pregatirea praxtica la sol si in zbor efectuata de catre instructorul nominalizat de elev, conform procedurii prezentate elevilor cursanti in timpul programului teoretic) si dovada achitarii tarifului de licenta conform legislatiei. si vor fi insotiti de instructorii care i-au pregatit in vederea efectuarii zborurilor corespunzatoare;
- nerespectarea conditilor de admisibilitate la examinare, conform procedurilor, precum si orice tentativa de frauda atrag dupa sine eliminarea candidatului din examen;

- examinarea candidatilor se va desfasura conform procedurilor cursului si deciziei 19 a AZLR, si va cuprinde o parte teoretica cu intrebari grila din intrebarile ce se regasesc pe site precum si din materia predata in cadrul modului teoretic. Instructorii vor sustine suplimentar o examinare orala la metodica predarii.

- examinarea practica se va desfasura la sol si in zbor cu efectuarea unui numar de 6 zboruri ( doua obligatorii cu instructorul care a efectuat pregatirea) cu executarea temelor stabilite de catre examinatori conform procedurilor aprobate ale cursului;

- in vederea asigurarii transparentei totale si pentru evitarea oricaror situatii contestabile intregul proces de evaluare a candidatilor va fi inregistrat cu mijloace specifice.

Va rugam sa va anuntati intentia de participare pe mailul asociatiei This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it pana cel tarziu in data de 25.08.2017


Succes tuturor candidatilor

Gyorgy Robert

Comisia de Relatii si Comunicare

 

 

Amanare sesiune ordinara de examinare, Sibiu

Stimati colegi,

Din cauza conditiilor meteo din acest weekend, sesiunea de examinare programata la Sibiu, se va amana pentru perioada 5-6 August 2017.

Comisia Relatii si Comunicare

Gyorgy Robert
AZLR

 

Examinare ordinara Sibiu 2017

Stimati colegi,

in acest sfarsit de saptamana, 29-30 Iulie 2017 se va organiza, in zona de zbor de la Sibiu o sesiune de examinare ordinara in vederea eliberarii/ reinoirii licentelor de pilot clasa parapanta, sesiune programata in calendarul de examinari al AZLR pe anul 2017.

Examinarile se vor desfasura conform OM 630/2007 si Anexa 5 din procedurile AZLR cu privire la desfasurarea examinarilor pentru clasa parapanta (http://www.azlr.ro/doc/azlr/Decizii/decizia19.pdf), candidatii care si-au anuntat participarea conform procedurilor AZLR, avand obligatia sa aiba asupra lor dosarul de eliberare intocmit de un instructor cu licenta in termen de valabilitate, taxa de licenta platita, carnetul de zbor, completat corespunzator si echipamentul de zbor necesar compus din parapanta conforma nivelului de licenta/ calificare solicitat, seleta, parasuta de siguranta si casca in conditii optime de utilizare .

Candidatii care nu indeplinesc aceste conditii nu pot intra in examen.

Informatii suplimentare cu privire la programul complet de desfasurare al examinarii gasiti examinatori desemnati Sebastian Galcescu - 0785439414 si George Cotet - 0727407007

 

Comisia Relatii si Comunicare

AZLR