Sedinta Comitetutului Tehnic de Siguranta CTS

Stimati colegi,
In data de 11.01.2017 a avut loc la sediul AACR prima sedinta din cadrul Comitetului Tehnic de Siguranta, (CTS), organism ce face parte din Programul National de Siguranta in Aviatia Civila, proiect ce se afla in stransa legatura cu Planul European de Siguranta (EPAS). 
Din Comitetul Tehnic de Siguranta, (CTS) fac parte reprezentanti ai autoritatilor statului, Ministerul Transporturilor, AACR, Romatsa, Aeroclubul Romaniei, reprezentanti ai aerodromurilor, ai operatorilor aerieni certificati, si pentru prima data reprezentanti ai domeniului aeronavelor ultrausoare nemotorizate, respectiv AZLR. 
Introducerea AZLR, a avut loc in contextul cresterii mari a activitatilor de zbor pe acest domeniu si al afectarii indicatorilor de performanta stabiliti de programele nationale cu privire la siguranta zborului, pentru AUN.
Principalele obiective ale Comitetul Tehnic de Siguranta, (CTS) sunt:
- actualizarea documentelor aferente implementării PNSAC, respectiv analiza GAP, Calendarul de implementare PNSAC, Politica de siguranță, Politica de impunere;
- Elaborarea Planului Național de Siguranță (PNS).

AZLR va fi reprezentata la nivel de Comitet Tehnic de Siguranta, (CTS) de catre presedinte, iar la nivelul grupurilor de lucru, de specialisti din cadrul asociatiei ce vor fi delegati in functie de problematica vizata, respectiv, siguranta zborului, pregatirea personalului etc.
Consideram ca este un pas important in activitatea de zbor cu aeronave ultruasoare nemotorizate din Romania, cooptarea in aceste foruri, ale unor reprezentati ai practicantilor zborului cu parapanta, o recunoastere a muncii depuse in ultimii ani, si speram sa reusim in demersul nostru de a pastra o cat mai mare libertate de miscare a zborului in concordanta cu politicile nationale si europene in privinta sigurantei pe acest domeniu.

 

Consiliul Director

AZLR

 

Rezultate sesiune ordinara examinare piloti tandem promotia 2015-2016

Stimati colegi,
in weekend-ul  30.09.2016-02.10. 2016 a avut loc la Sibiu, conform procedurii cursului de obtinere a calificarii pilot tandem clasa parapanta, promotia 2015-2016, ultima sesiune ordinara de examinare a candidatilor  acestui curs.

Examinatorii delegati din partea AZLR  au fost Catalin Dragu si Agafiu Florian Stefan.

In urma sustinerii probelor teoretice si practice in conformitate cu procesul verbal al sesiunii de examinare intocmit de catre examinatorii delegati, inregistrat la AZLR, au fost declarati admisi si au obtinut calificarea pilot tandem clasa parapanta urmatorii:

1. Adam Dragos Alexandru – Brasov
2. Popescu Stelian - Brasov
3. Sarkany Csaba -  BaileTusnad
4. Dumitriu Dan Valentin – Cluj Napoca
5. Hidan Petre Bogdan – Cluj Napoca

Istvan Szombat-Tg Mures a  sustinut doar proba teoretica fiind declarat admis insa din cauza unei probleme medicale a fost in imposibilitatea de a sustine si examinarea practica.

Alaturi de  Radu Virgil Constantin din Iasi, care a obtinut calificarea pilot tandem la examinarea anterioara, acestia reprezinta promotia de piloti tandem 2015-2016

Felicitari instructorilor care i-au pregatit, felicitari noilor detinatori ai calificarii de tandem si multe zboruri  resusite alaturi de pasageri fericiti fara evenimente deosebite.


Consiliul Director

AZLR

 

Rezultate sesiune de examinare ordinara Brasov - Septembrie 2016

Stimati colegi,conform calendarului examinarilor pe anul in curs, in week-end-ul 24-25.09. 2016 a avut loc in zona de zbor Bunloc - Brasov, o sesiune ordinara de examinare organizata de AZLR in vederea eliberarii/ revalidarii/reinoirii licentei de pilot clasa parapanta.
Examinatorii delegati de catre AZLR au fost Ferencz Istvan si Dragu Catalin.
La aceasta sesiune s-au prezentat candidati in vederea sustinerii examenului pentru eliberarea licentei de pilot clasa parapanta, elevi ai instructorilor Gyorgy Robert, Szutor Zsigmond, Antoniu Balan, George Cotet, Tutunea Cristian.
In urma sustinerii probelor teoretice si practice in conformitate cu procesul verbal al sesiunii de examinare intocmit de catre examinatorii delegati si inregistrat la AZLR au fost declarati admisi urmatorii:


1. NEGRES LUCIAN
2. GROSAN CATALIN
3. NECHIFOR BOGDAN
4. NEAGU MARIUS COSTIN 
5. AXENTE ADRIAN  
6. POP MARIA CRISTINA
7. CAVALERU ADRIAN
8. BEZI ALEX NORBERT
9. PODEANU MARIUS GABRIEL
10. TARAN OVIDIU MIHAI
11. FAZAKAS LEVENTE 
12. BAJKO ROBERT
13. LAZAR VASILE RADU
14. CERNAT CALINA ANDREEA
15. LOERDAN MIHAI ALEXANDRU
16. GYORGY NONA ELENA
17. BOSINGEANU SORIN
18. OBREJA ADRIAN IONUT
19. DUMITRU TUDOR
20. ROTARU GABRIEL
21. SUTEU NICOLAE
22. SZABO JOSZIF ERVIN

 

Gyorgy Robert

Comisia de comunicare si relatii

 

Examinare ordinara Priseaca-Arges

Examinarea ordinara programata la Priseaca - Arges pentru perioada 24-25 Septembrie din motive organizatorice si din dorinta participantilor inscrisi se va muta la Bunloc-Brasov. Examinarea teoretica va incepe la ora 9 la Telescaun Bunloc. Participantii sunt rugati sa se prezinte cu dosarul de licentiere intocmit de un instructor cu licenta valabila.
Gyorgy Robert
Comisia de Relatii si Comunicare
 

Examinare in vederea obtinerii calificarii pilot tandem clasa parapanta

Stimati  colegi,

Examenul programat in acest weekend pentru cursantii care au finalizat pregatirea din cursul de tandem inceput in anul 2015 se reprogrameaza,  pentru perioada 30 septembrie-02 octombrie 2016. Avand in vedere ca acest examen este ultimul conform procedurii de curs aprobate rugam pilotii care nu au finalizat pregatirea practica in teritoriu sa se conformeze procedurii.

Astfel in perioada 30 septembrie-02 octombrie 2016 se va organiza, la Sibiu  ultima sesiune de examinare in vederea obtinerii calificarii pilot tandem clasa parapanta,  sesiune de examinare ce face parte din programul de desfasurare a cursurilor specifice calificarilor cursurilor de profil organizate de AZLR in anul 2015.

Examinarile se vor desfasura conform OM 630/2007, procedurilor cursului si  Anexa 5 din procedurile AZLR cu privire la  desfasurarea examinarilor pentru clasa parapanta (http://www.azlr.ro/doc/azlr/Decizii/decizia19.pdf) participantii avand obligatia sa aiba asupra lor fisa de pregatire practica  intocmita de un instructor cu licenta in termen de valabilitate, taxa de licenta platita, carnetul de zbor, completat corespunzator, registrul de zbor al instructorului care a efectuat pregatirea si echipamentul de zbor necesar compus din  parapanta tandem, seleta pilot + pasager, parasuta de siguranta tandem si casti ( casca integrala) pt pilot in conditii optime de utilizare.

Candidatii care nu indeplinesc aceste conditii nu pot intra in examen

Proba teoretica se va sustine din bibliografia, cursului, intrebarile ce se gasesc pe site si materialele teoretice predate de lectori in cadrul modulului teoretic.

Proba practica consta din evaluarea candidatilor la sol si in zbor  conform nivelului Para Pro 4 si a temelor practice ale cursului, in cadrul a sase decolari ( 3 cu spatele la voalura si 3 cu fata la voalura)  iar la minim doua dintre aceste zboruri, obligatoriu pasager va fi instructorul care a pregatit practic candidatul.

Examinarea teoretica va incepe in data de 30 septembrie 2016 la ora 10.00 la sediul Biroului de Licente din str. Andrei Muresanu nr. 9

Informatii suplimentare cu privire la programul complet de desfasurare al examinarii gasiti la inspectorul  examinator sef  al sesiunii  Agafiu Florian, tel.  0730707827 si Valentin Popa directorul cursului  tel.  0742045500

Aceasta sesiune se organizeaza numai pentru candidatii cursurilor de obtinere a calificarilor pilot tandem  parapante organizate de AZLR in anul 2015.

Valentin Popa

Director curs