Proiectul Erasmus+
“UP! Untangle Paragliding”

70+ zile de zbor

800+ participanți

15 locații

4 asociații naționale de zbor

Zilele porților deschise
Erasmus+ UP! Untangle Paragliding

Proiectul UP! Untangle Paragliding și-a propus să sporească participarea la parapanta prin inițierea unei campanii cuprinzătoare de conștientizare în patru țări. Prin organizarea a opt săptămâni deschise de parapantă, proiectul a implicat cu succes peste 800 de persoane nefamiliare cu parapanta, oferindu-le șansa de a se încerca exercițiile de bază și de a experimenta fiorul zborului cu parapanta.

 

Această inițiativă nu numai că a sporit gradul de conștientizare și interes pentru parapanta, dar a încurajat și o platformă pentru împărtășirea experienței între partenerii de proiect. În colaborare, au concretizat cele mai bune practici și perspective într-un ghid cuprinzător despre organizarea și executarea săptămânilor deschise de parapantă, facilitând eforturile viitoare de promovare a sportului.

 

Obiectivul general al proiectului a fost de a lărgi înțelegerea și atractivitatea zborului cu parapanta, culminând cu o rată de participare crescută și un cadru de partajare a cunoștințelor care ar putea susține și prolifera interesul pentru parapanta în diverse comunități.

Săptămâna porților deschise

Peste 800 de persoane au avut șansa de a încerca gratuit parapantismul pentru prima dată

 

În timpul celor 70 de evenimente Open Week, participanții au început prin a obține cunoștințe teoretice despre parapanta, apoi au continuat să încerce diferite exerciții de parapantă, cum ar fi gonflajele, decolările cu spatele la voalură și zborurile deal vale.

 

Semnificația rezultatelor constă nu numai în numărul de participanți, ci și în rezultatele pozitive derivate din fiecare sesiune. Participanții au raportat în mod constant un sentiment de entuziasm și satisfacție, subliniind eficacitatea programului de formare.

Ghid de organizare

Un instrument util pentru cluburile de parapantă și instructori

Acest ghid oferă o foaie de parcurs detaliată pentru organizarea și executarea unei săptămâni deschise cu parapanta de succes. De la etapele inițiale de promovare direcționată și diseminare a informațiilor până la aspectele practice ale logisticii la fața locului și instruirea practică, fiecare fațetă a experienței de parapantă este abordată cu meticulozitate. Acesta servește ca o resursă valoroasă atât pentru instructorii începători, cât și pentru organizatorii experimentați, oferind perspective și bune practici pentru a asigura desfășurarea cu succes și plăcută a săptămânii deschise de parapantă. Aderând la principiile prezentate în acest ghid, organizatorii pot crea un mediu în care participanții pot fi dornici să-și continue călătoria în lumea palpitantă a parapantismului.

Pe lângă versiunea în limba engleză, ghidul este disponibil în toate limbile proiectului. Click pe imagini pentru download.

UP! în media

Proiectul a obținut o atenție semnificativă în presă, în special la nivel local, fiind prezentat în diferite instituții media.

Iată câteva dintre cele mai importante momente.

News Article (RO): https://sport.szekelyhon.ro/egyeb-sportok/sikloernyos-nyilt-napok-lesznek-csiksomlyon

TV Piece (HU): https://www.youtube.com/watch?v=w-bLyLurnvI

News Article (RO): https://sibiu100.ro/eveniment/proiectul-erasmus-up-untangle-paragliding-aduce-oportunitati-unice-pentru-pasionatii-de-aventura/

News Article (CZ): https://www.airzone.tv/cesti-slovensti-madarsti-a-rumunsti-instruktori-spolecne-skolili-mlade-paraglidisty/

Diseminare

Evenimentul de diseminare a fost organizat în cadrul Adunării generale a Asociatie de Zbor Liber din Romania.

News

Articole recente